Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eko Kvarner:

'Raspišite referendum o Plominu u Primorsko-goranskoj županiji'

eko kvarner (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
02.11.2012.
u 13:46

Iz "Eko Kvarnera" se čude što Ina tvrdi da nije bilo zagađenja u Urinju jer fotografije i video pokazuju crni dim iznad rafinerije.

Udruga “Eko Kvarner” uputila je danas primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini prijedlog o raspisivanju referenduma o (ne)prihvatljivosti realizacije projekta “Plomin C” s predloženom zastarjelom tehnologijom i ugljenom kao energentom.

Upozoravaju na moguće posljedice zbog strujanja vjetrova koje se mogu osjetiti ne samo u Brseču, Mošćeničkoj Dragi i na otoku Cresu nego i u Gorskom kotaru. “Eko Kvarner” stoga predlaže da se referendum u Primorsko-goranskoj županiji provede istoga dana kada i u Istarskoj županiji.

– Građanima je jedino preostalo tražiti raspisivanje referenduma – kazao je Vjeran Piršić, predsjednik “Eko Kvarnera”. Osvrnuo se i na jučerašnji incident u Urinju, podsjetivši da su, baš kao i kod projekta “Plomin C”, i kod nedavne rekonstrukcije rafinerije na Urinju obećavali da će sve biti ekološki besprijekorno.

U "Eko Kvarneru" se čude izjavama iz Ine

Čude se izjavama iz  Ine da nije bilo zagađenja okoliša jer je na fotografijama i videosnimkama vidljiv crni dim iznad Urinja. Naime, u jučerašnjem priopćenju Inina Sektora za korporativne komunikacije objasnili su da se radilo o tehnološkom poremećaju, ispadanju dva postrojenja – FCC i vakuumske destilacije, što je prouzročilo pojačano dimljenje baklji i dimnjaka postrojenja FCC, dok je buku izazvalo propuštanje na sigurnosnom ventilu.

Iako su građani javljali o snažnom smradu, podaci o mjerenju zagađenosti zraka riječkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pokazali su da na području Kostrene jučer nije bilo pojačanog zagađenja zraka.

>>VIDEO Zbog kvara u riječkoj rafineriji Ine sukljao crni dim

 

Ključne riječi

Komentara 7

MA
Macaktom
14:20 02.11.2012.

ja mislim da bi trebalo raspisati referendum ali onaj tko glasa protiv plomina trebao bi snositi i posljedice a to je 100% veći račun za struju.

ST
stefica50
14:25 02.11.2012.

U svakoj drzavi ima drzavnih interesa i zato jedno podrucje nemoze biti u poziciji da definitivno donosi odluke ,ali i drzava je duzna da u takvim djelovima zemlje donese najbolje rijesenje koje je moguce.O Plominu ,se govori vec dulje vrijemeeme bilo je na pocetku malo frke ali nista ozbiljno,sad kad je projekat dovrsen u visokoj fazi ,sad bi netko da to sve ospori ,i novac koji se iz drzavnog proracuna trosi na takve projekte koji placaju gradjani ponovo se baca u kos za smece,pa ljudi dokle cemo tako ,dajte vec jedanput pocnite raditi cisto i bez nekih smicalica,,,

FR
Franjo02
14:19 02.11.2012.

Nemojte sumnjati, kao pravi socijaldemokrati koji brinu za svoj narod, sigurno će napraviti sve šta je u narodskom interesu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije